Hallo!
Ik ben Roel Oortgiesen, een Information Designer die woont en werkt in Arnhem. In 2013 ben ik afgestudeerd aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten.

Als Information Designer ben ik gek op mijn laptop!

Samen werken we aan gevarieerde projecten zoals interactieve concepten, huisstijlen, apps en websites. Ik houd van simpel en gebruiksvriendelijk ontwerp en heb een passie voor typografie en cartografie.

Nadat ik ben afgestudeerd ben ik begonnen als zzp’er, met als voordeel dat ik het contact met mijn klanten persoonlijk en flexibel kan houden, zodat we snel kunnen anticiperen om tot het beste resultaat te komen.

Naast mijn eigen studio ben ik ervan overtuigd dat we nieuwe producten en diensten kunnen ontwikkelen als we interdisciplinair samenwerken, daarom ben ik samen met product designer Luuk Wiehink Studio Kort begonnen.

Genoeg over mij, vertel me wat ik voor jou kan doen?
Voel je vrij om mij te bellen of stuur een email.

 


 

Studio Kort
WIEHINKOORTGIESEN is opgericht door Luuk Wiehink en Roel Oortgiesen. Vanuit hun verschillende achtergronden zoeken zij de grenzen van de fysieke en digitale ontwerpwereld op. De projecten ontstaan veelal vanuit een (maatschappelijk) ideaal en in samenwerking met verschillende opdrachtgevers zoals; gemeenten, de industrie, het onderwijs en overige partners.

 


 

Groenewijkstroom B.V.
Roel Oortgiesen is medeoprichter en directeur bij de Groenewijkstroom B.V. Groenewijkstroom is een innovatief product waarmee huishoudens lokaal opgewekte groene stroom kunnen verrekenen met andere lokale producten, diensten en onderlinge hulp in de wijk.

Door huishoudens via hun smartphone inzicht te geven in hoeveel zonne-energie er in de wijk wordt opgewekt kunnen zij zonder zonnepanelen stroom van de buren met zonnepanelen gebruiken. Als er veel stroom in de wijk wordt opgewekt krijgen deelnemers een appje: ‘Gebruik nu stroom want we hebben over!’ Dan weten ze wanneer het een goed moment is om bijvoorbeeld de wasmachine aan te zetten, te stofzuigen, of de telefoon en elektrische fiets op te laden. Hiermee worden E-Punten gratis verdiend. De E-Punten kunnen worden uitgeven bij ondernemers in de buurt of mee worden gehandeld met medebewoners in de wijk. De zogenoemde E-Conomie.

Groenewijkstroom is een gebruiksvriendelijk systeem waarin alles gebeurt binnen dezelfde app, ook het overmaken van E-Punten gaat eenvoudig digitaal via een persoonlijke QR-Code.

@